Se høydepunktene fra siste serierunde mellom Tromsø og Aalesund.
17. november 2022
Aalesund reiste i helgen til Alfheim for å spille Eliteseriens siste serierunde mot Tromsø. Ingen av lagene har noe særlig å spille for siden begge er middelhavsfarere på tabellen. Forrige kamp mellom Aalesund og Tromsø, endte 2-2 på Color Line, og kampen vi fikk servert på Alfheim lignet på denne.

12 minutt inni kampen får vi kveldens første skåring. Ballen ble slått inn fra venstre og gikk via en motspiller og havnet i beina hos Nikolai Hopland som ikke fikk klarert skikkelig. Ballen gikk så til motspiller Waren Kamanzi som satte ballen i nota. Ledelsen til Tromsø hadde vart i 7 minutter når AaFK satte fart langs venstresiden og John Kitolano spotter Torbjørn Kallevåg helt alene i full spurt på motsatt side. Kitoalon setter en utsøkt pasning mot Kallevåg som et Tromsø forsvar i ubalanse oppfatter alt for sent. Kallevåg er dermed helt alene med Tromsøs siste skanse når førstnevnte setter ballen rolig og iskaldt ned vede stolperota.

16 minutter senere kommer Aalesund på nok et angrep og setter ballen i mål, og det var tidligere Tromsø spiller Ebiye Moses som sørger for at Aalesund kommer oppi en 1-2 ledelse. Simen Rafn setter en strålende pasning dirkete inni feltet til Moses som setter ballen kontant i mål.

Ved forrige oppgjør skåret Tromsø til en 2-2 utligning 4 minutter på overtid. Og histore har en tendens til å gjenta seg. Aalesund sto imot nærmest alt Tromsø slengte mot de. Og når det nærmet seg 5 minutter igjen på klokka var håpet om full pott i siste serie kamp i sikte. Men den gang ei. Målscorere Kamanzi lemper ballen inni feltet og finner lagkamerat Mikkelsen som setter ballen bak Grytebust. Bjørn Martin Kristensen kommer til to muligheter før kampslutt men begge ender rett på keeper. Dermed ender kampen 2-2 og det blir poengdeling mellom de to middelhavsfarerne. Tromsø ender på en 7.plass, tangotrøyene på en 9.plass. Eliteserien 2022 er over for denne gang. Med Molde som serievinner, nyopprykkede Jerv rykker ned sammen med Kristiansund og Sandefjord skal spille kvalik mot Kongsvinger.

Finn oss på: Facebook | YouTube | Instagram
© Maxlokal 2017. Design av Kristian Eliassen.