Lokale fotballhøydepunkt
9. oktober 2023
Vi oppsummerer fotball uken som var med høydepunkt fra alle toppfotball lagene på Sunnmøre!

Volda møtte et Hønefoss lag som er ute etter 3 poeng og opprykk. Volda kjempet iherdig imot, men måtte gi tapt for serielederne etter 77 minutter.

Spjelkavik møtte Raufoss 2 borte på NAMMO stadion. Vertene tok ledelsen etter 15 minutter før de økte ledelsen til 2-0 12 minutter senere. Spjelkavik nektet derimot å gi seg og fikk en redusering etter 37 minutter spill. Alle målene kom i første omgang, kampen endte 2-1.

Brattvåg fikk besøk av Fram, og kampen startet med et pang. Etter 10 minutter tok Brattvåg ledelsen. 7 minutter før andre første omgang ble ferdigspilt utlignet gjestene til 1-1, før Brattvåg tok tilbake ledelsene 2 minutter senere. 22 minutter uti andre omgang økte Brattvåg ledelsen til 3-1. Nå skulle kampen virkelig eksplodere. På det 84 spilleminutt reduserte gjestene til 3-2 før Brattvåg nok en gang klarte å øke ledelsen til 4-1, et knapt minutt etter reduseringen til Fram. Man skulle trodd at kampen var punktert, men i de 2 siste spilleminuttene av kampen klarte Fram å redusere til 4-3, få en mann utvist og utligne til 4-4. Brattvåg kollapsen var et faktum og det ble poengdeling mellom de to lagene.

AaFK Fortuna er i gang med sluttspillet som kan gi opprykk, og jenten i Aalesund laget startet den siste delen av jakten på opprykket med en 1-3 seier borte mot Øvrevoll Hosle.

Hødd fikk uglene fra Kristiansund og Aalesund legende Amund Skiri på besøk i Ulsteinvik. For begge lagene er det kun 3 poeng som gjelder. Hødd er på jakt etter å holde plassen. KBK på jakt etter kvalifisering til Eliteserien. Kampen var jevnspilt og begge lag kom til sjanser. I det 1 minutt på overtid, er Sander Munkeby Sundnes uheldig og setter ballen i eget nett på klønete vis, og Uglene fra Nordmøre tar med seg 3 poeng nordover fra Ulsteinvik.

Aalesund reiste så langt nord man kommer i Eliteserien når de skulle kjempe om 3 viktige poeng mot Tromsø som kjemper om Europa spill. Aalesund startet ballet med en nettkjenning fra 11 meter etter at et skudd fra Karlsbakk treffer Tromsø spiller Christophe Psyché i armen fra et langskudd. Etter en VAR sjekk er dommer sikker i sin sak og dømmer straffe. Karlsbakk som traff Psyché rusler opp til 11 meters merket og setter den iskaldt forbi Tromsøs sisteskanse. Aalesund går inn til pause med en 1-0 ledelse. 5 minutter ut andreomgang kom derimot utligningen etter at Vegard Erlien setter ballen i Aalesund nota. Det så lenge ut som om kampen kom til ende uavgjort og poengdeling, selv om begge lag kom til sjansene. Men ny ervervede Håkon Hammer ville det annerledes. Aalesund kommer stormene med alle mann til pumpene. Atanga får ballen på venstre kanten legger inn, men en Tromsø spiller avverger og kommer i veien for at Moses får ballen, men velger å heade ballen ut. Ballen kommer perfekt ned til Håkon Hammer som står på 16 meter og banker ballen ned i venstre hjørne. 1-2 til Aalesund og 3 sårt tiltrengte poeng i kofferten på vei tilbake til Sunnmøre. Dette var også årets første seier på bortebane, og det mot knallsterke Tromsø. kan tangotrøyene redde plassen eller er alt håp ute?

Finn oss på: Facebook | YouTube | Instagram
© Maxlokal 2017. Design av Kristian Eliassen.